Naša vina

nikolica dingac

Vino Dingač


Dingač Nikolica je vrhunsko crno suho vino kontroliranog podrijetla s lokaliteta Dingač, na strmim južnim obroncima pelješkog poluotoka. Dobiva se od autohtone sorte plavac mali. Rubinsko crvene boje, voćne arome, postojanog mirisa i osebujnog bukea pruža bogatstvo i jedinstvo okusa.

Prva zaštita vrhunskoga vina Dingač datira iz 1961.godine, a 1964. godine postaje prvo međunarodno zaštićeno vino s područja ovih prostora, kad je zaštićeno certifikatom Međunarodnoga ureda za zaštitu industrijskog, književnog i umjetničkog vlasništva iz Ženeve. Vino Dingač Nikolica krase uravnotežene voćne arome višnje maraske, suhih šljiva, smokava sa primjesama začinskih nota u pozadini. Obilne suze na stijenki čaše najavljuju gustu strukturu koja se očituje i na nepcu. Snažni alkoholi stopili su se u cjelinu tako da vino ugodno grije u after taste-u. Sadrži 14,5% vol alkohola.


Kupi vino
nikolica dingac

Vino Postup


Postup Nikolica je suho vino plavca malog sa poznatog položaja Postup. Postup je ograničeni vinogradarski položaj, u pelješkom vinogorju. Postup je drugo zaštićeno vino s područja ovih prostora. 1967. godine je zaštićeno certifikatom Međunarodnoga ureda za zaštitu industrijskog, književnog i umjetničkog vlasništva iz Ženeve.

Ovo plemenito vino dobiva se od prezrelog i suhicama prošaranog grožđa. Vino je vrlo strukturno s uravnoteženim odnosom između tanina i kiselina. Postup je, za razliku od Dingača, pomalo blažih sastojaka, iako jačih od drugih plavaca. Rubinske boje, punog i skladnog okusa s notom trpkosti, izvrsno će pristajati uz jela od tamnog mesa, divljač, pečenu plavu ribu ili lignje. Sadrži 13,4% vol alkohola.


Kupi vino